tiistai 8. maaliskuuta 2016

Matka Berliiniin

Huom., aloitin tän tekstin kirjoittamisen jo yli viikko sitten, kun saavuttiin tänne, mutta kiireeltäni sain sen nyt vasta valmiiksi :)

Eilen saavuttiin viimeinkin tänne Saksanmaalle, joten ajattelin nyt tarinoida vähän tuosta meidän matkasta. Ajettiin siis tosiaan ensin Helsingistä Turkuun, laivalla Turusta Tukholmaan, Tukholmasta Trelleborgiin ja sieltä sitten vielä lautalla- ---. Matkassa kesti yhteensä kaksi päivää eli melko rankka reissu oli kyseessä...

Matka-aamuna saimme herätä kello kolme, tosin kukaan meistä ei ollut varmaan oikein nukkunut jännityksen ja laulavan naapurin takia. Otettiin viimeiset kamat mukaan, sullouduttiin niitten kanssa autoon (siis kirjaimellisesti sullouduttiin niinkun kuvasta näkyy:D) ja lähdettiin ajamaan kohti Turkua. Ensimmäinen matka meni ainakin mun osalta super nopeasti, mutta saattaa kyllä johtua siitä että nukuin koko matkan.

Tukholmaan saavuttua meillä oli seuraavan lautan lähtöön paljon aikaa, joten päätettiin käydä moikkaamassa mun vanhaa ystävää Anitaa. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa ja puhua tässä parin vuoden aikana tapahtuneet asiat läpi. Saatiin siinä samalla vähän levähtää ja ladata akkuja seuraavaa ajomatkaa varten, joten visiitti tuli myös tarpeeseen.

Ajomatka Trelleborgiin sujui mun osalta taas melko lailla nukkumisen merkeissä. Sinne päästyä meillä oli vielä laivan lähtöön muutama tunti aikaa ja oltaisiin haluttu levähtää jossain huoltoasemalla ja etenkin käydä vessassa :D. Saatiin kuitenkin huomata, että kyseisessä kaupungissa kaikki huoltoasemat oli kiinni ja minkäänlaista vessaa ei meinannut löytyä mistään. Käytiin ihan oikeasti läpi kaikki hotelleista sairaalaan, kunnes vihdoin löytyi joku puistossa oleva yleinen vessakoppi. Meillä ei tietenkään ollut kruunuja mukana, joten tungettiin kaikki mukana olleet euron kolikot koneeseen ja jotenkin ihmeellisesti se ovi sitten avautuikin. Meillä oli kuitenkin rahaa vaan yhteen käyntiin ja tässä vessassa oli joku ihmeen hälytysjärjestelmä, jos siellä yritti käydä maksamatta... noh, onneksi pian päästiin sen jälkeen jo laivaan.

Tästä eteenpäin matka jatkui suht. normaalisti ja Berliinissä oltiin noin klo 16 eli matkustusta silloin oli takana noin 38 tuntia. Olin heti ihan onnessani nähdessäni, että täällä kevät on jo paljon pidemmällä kuin Suomessa. Enemmän täällä elelystä kerron sitten seuraavalla kerralla :).

Veera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti