sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Tyhmä ja tyhmempi Sydneyssä osa 1









Joo, tiedetään, mun postaukset tulee nyt aikamoisella viiveellä, kun sydneystäkin alkaa olemaan jo pari viikkoa aikaa... Mutta voitte ajatella vähäisen kirjoittelun määrän johtuvan ihan vaan yksinkertaisesti siitä, että mulla on ollut täällä liian hauskaa ja kirjoittelulle on jäänyt liian vähän aikaa!

Meidän (mun ja Kristiinan) matka kohti Sydneyiä alkoi uuden vuoden aattona ja jo heti lähtiessä meinasi tulla vähän mutkia matkaan. Meidän lento lähti nimittäin Melbournen toiselta lentokentältä Altonasta, joka on aika paljon kauenpana kuin päälentokenttä, eikä tietenkään oltu ajateltu miten me sinne itse lentokentälle päästään kello 6 aamulla, kun mikään julkinen liikenne ei kulje. Hostisä kuitenkin sitten tarjoitui ajamaan meidät lentokenttäbussin lähtöpaikalle ja sieltä sitten päästiin ajoissa kentälle.

Sydneyyn päästyä ongelmat alkoivat taas. Meidän hotelli oli melko kaukana keskustasta, eikä meillä ollut hajuakaan mikä bussi tai juna meidän sinne pitäisi ottaa, joten mentiin luonnollisesti kysymään juna-aseman info-tiskiltä neuvoa. Työntekijä sitten neuvoi meille junan, me ostettiin liput ja matka jatkui. Puolessa välissä matkaa Kristiina sitten muistikin, että viikon juna/bussilippu, joka me ostettiin, ei käykään zone 2 matkoihin ja - yllätys, yllätys - meidän hotellihan sijaitsi nimenomaan sillä zone 2lla. Täällä juna-asemilla ennen laitureita on sellaiset portit, joista ei pääse, jos ei ole oikeaa lippua, joten junan pysähtyttyä kiivettiin muitta mutkitta portin yli ja toivottiin vaan, että vartijat ei juokse perään laskua heiluttaen.

Mutta eihän ongelmat vielä siihen loppuneet! :D Infopisteen työntekijä, jolta oltiin kysytty neuvoa, oli nimittäin neuvonut meitä nousemaan junasta väärällä asemalla ja oltiin sitten n. 3 kilometrin päästä hotellilta. Lähdettiin sitten reippaina tyttöinä kävelemään painavat rinkat selässä, paahtavassa auringonpaisteessa, keskellä ei-mitään kohti hotellia toivoen, että se todella on meidän hotelli. Noh, lopulta, ikuisuudelta tuntuvan matkan jälkeen, päästiin hotellille, kirjauduttiin sisään ja mentiin huoneeseen nukkumaan (ei oltu kumpikaan nukuttu YHTÄÄN edellisenä yönä).

Neljän tunnin parhaimpien päiväunien ikinä jälkeen alettiin valmistautumaan iltaan. Otettiin bussi kaupunkiin (siinäkin tietysti oli jotain sählinkiä :D) ja etsittiin meille sopiva paikka katsoa ilotulitusta. Ensimmäiset fiilikset Sydneystä oli ihan mielettömät ja hoettiin vaan, kuinka ei voida uskoa että vihdoin ollaan täällä. Ilotulitukset oli myös mahtavat, laitan niistä ehkä videota myöhemmin!

Kaikenkaikkiaan oli kiva uusi vuosi, vaikka vähän sählättiinkin. Tästä ei pitänyt tulla näin pitkää tekstiä, mutta vähän innostuin, niin että jatkan tästä sitten myöhemmin. See ya! Veera

// Pakko vielä lisätä, että mulla on nyt lennot Suomeen! 10. toukokuuta, eli paljon myöhempään kuin olin kuvitellut, mutta kuitenkin. Oon nyt jo ihan innoissani, vaikka samalla kamalaa jättää hostperhe, kaverit ja ihana Australia taakse. Mutta ihanaa päästä kotiin ja nähdä taas kaikki tutut kadut, kaupat, rakennutkset ja tietenkin ihmiset! Oottehan mua sitten vastassa?

1 kommentti:

  1. Tekevälle sattuu ja tekemällä oppii sanoo vanha kansa ja savilintu!
    Mukavia muistella sitten joskus....vanhana.

    VastaaPoista