lauantai 18. lokakuuta 2014

A Year of ethical fashion

Moi! Keskiviikkona palattiin takasin sateiseen Melbourneen ja oli kyllä mahtava loma! Kerron siitä myöhemmin lisää ja laitan tietenkin kuvia, mutta ensin haluaisin kirjoittaa jostain vähän erilaisesta aiheesta. Tää aihe ei nyt liity mitenkään aupaireiluun tai oikeastaan edes Australiaan, mutta itseäni aihe kiinnostaa kovasti, niin ajattelin nyt tehdä postauksen siitä! Nimittäin lentokoneessa lehteä lukiessani mun silmiin osui juttu "A year of ethical fashion" eli suomennettuna "Vuosi eettistä muotia". Se kertoi siis haasteesta, jossa idea on seuraavanlainen:


If I’m looking for things to wear I will only:
a) Buy from ethical makers or
b) Buy second-hand or
c) Make it myself  or
d) Wear things I already own or
e) Borrow or swap garments with friends
Yritin suomentaa tota jotenkin hienosti, mutta en oikein onnistunut siinä, niin tuossa se nyt on alkuperäisessä muodossa. Lyhyesti suomeksi: Jos etsin jotain uutta päällepantavaa, ostan vain kirpputoreilta, eettisiltä valmistajilta, teen itse tai lainaan kaverilta. Itse ajattelin siis ottaa haasteen vastaan, mutta lähinnä ajattelin keskittyä kirppareilta ostamiseen (ja tietysti yritän mahdollisimman paljon olla ostamatta ja pitää vaatteita jotka jo omistan!). Mulle tää haaste on itseasiassa äärimmäisen helppo, koska ostan muutenkin ison osan mun vaatteista kirppareilta, mutta välillä (etenkin täällä Australiassa) tulee ostettua tavallisistakin "pikamuoti" -liikkeistä.

Alkuperäisessä haasteessa tarkoitus on siis ostaa ihan kaikki vaatteet (mukaanlukien alusvaatteet, sukat ..yms.) joko kirpputoreilta tai eettisiltä valmistajilta, mutta itse ajattelin ihan budjettisyistä ostaa noi suluissa olevat edelleen tavallisista kaupoista :D. Mutta kaikki muut, takit, mekot, kengät ja ylipäänsä kaikki vaatteet ainakin YRITÄN tästä lähtien vuoden ajan ostaa käytettyinä!

Laitan tähän vielä linkin alkuperäiseen blogikirjoitukseen tästä aiheesta http://meetmeatmikes.com/a-year-of-ethical-fashion/ ja facebook-ryhmän https://www.facebook.com/groups/1429869040578242/ , johon liittyä, jos haluaa ottaa osaa haasteeseen :) Seuraavassa postauksessa kuvia Byron baysta ja muutenkin kuulumisia! Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti